Kolagenowe brownie
Jesteś miłośniczką czekolady i chcesz cieszyć się jej słodkim smakiem, a jednocześnie zadbać o swoją urodę? Połącz przyjemne z pożytecznym i przekonaj się, jakie to proste! Odkryj przepis na nasze kolagenowe brownie — sposób na pobudzenie kubków smakowych, przy jednoczesnym wsparciu promiennego wyglądu. Czy istnieje coś lepszego niż deser, który nie tylko smakuje fantastycznie, ale też pozwala zadbać o siebie od środka? Pachnący, obłędnie czekoladowy klasyk wśród wypieków… Wzbogać swoją codzienną rutynę z Vital Proteins i wypróbuj nasze kolagenowe brownie!
Przygotujesz je w kilku prostych krokach. Wbrew pozorom kolagenowe brownie to szybki i łatwy deser — zdecydowanie większość czasu zajmuje samo pieczenie. Głęboki i bogaty smak czekolady w połączeniu z jego uniwersalnym zastosowaniem są tego warte. W końcu kolagenowe brownie sprawdzi się na każdą okazję — domówkę, piknik z przyjaciółmi, celebrowanie urodzin, romantyczną kolację czy rodzinną uroczystość. Zacznij od rozgrzania piekarnika. Następnie połącz ze sobą mokre składniki i wymieszaj z suchymi. Wśród nich znajdziesz hydrolizowany kolagen Vital Proteins, który zaopiekuje się kondycją Twojej skóry, włosów i paznokci. Neutralny smak i zapach kolagenowego proszku pozwalają na niezwykle proste i przyjemne suplementowanie tego białka. Teraz wystarczy, że dodasz kawałki czekolady, przelejesz do formy i wrzucisz do piekarnika. Dorzuć jeszcze szczypty cierpliwości, by już za moment móc delektować się obłędnie czekoladowym smakiem kolagenowego brownie… I voilà!
Składniki
Sposób przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż średniej wielkości blachę papierem do pieczenia.
- Połącz wszystkie płynne składniki w dużej misce. Upewnij się, że jajka mają temperaturę pokojową.
Dodaj sól, kolagen Vital Proteins oraz sodę oczyszczoną i dobrze wymieszaj. Ciągle mieszając, stopniowo dodaj mąkę migdałową.
- Dodaj do masy kawałki czekolady i wlej do formy do pieczenia. Piecz przez 45 minut.
- Opcjonalnie: pozwól ciastu ostygnąć, a następnie rozpuść garść kawałków czekolady z odrobiną oleju kokosowego i polej wierzch ciasta.