
Kolagenowe brownie
Poziom trudności:
Łatwy
Liczba porcji:
12
porcje
Składniki
2 jajka
200 g mąki migdałowej
2 garście kawałków czekolady
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
szczypta soli morskiej
50 g oleju kokosowego (rozpuszczonego)
60 g masła orzechowego (roztopionego)
180 g cukru kokosowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
4 miarki Vital Proteins Collagen Peptides
Sposób przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż średniej wielkości blachę papierem do pieczenia.
- Połącz wszystkie płynne składniki w dużej misce. Upewnij się, że jajka mają temperaturę pokojową.
Dodaj sól, kolagen Vital Proteins oraz sodę oczyszczoną i dobrze wymieszaj. Ciągle mieszając, stopniowo dodaj mąkę migdałową.
- Dodaj do masy kawałki czekolady i wlej do formy do pieczenia. Piecz przez 45 minut.
- Opcjonalnie: pozwól ciastu ostygnąć, a następnie rozpuść garść kawałków czekolady z odrobiną oleju kokosowego i polej wierzch ciasta.
ODKRYJ INNE PRZEPISY Z VITAL PROTEINS

CIASTO BANANOWE W KUBKU
Czas przygotowania:
17
min
Poziom trudności:
Łatwy

ARBUZOWE LODY NA PATYKU
Czas przygotowania:
12
min

MINI SZARLOTKI
Czas przygotowania:
78
min
Poziom trudności:
Średni

SMOOTHIE PIÑA COLADA
Czas przygotowania:
5
min
Poziom trudności:
Łatwy