ARBUZOWE LODY NA PATYKU

ARBUZOWE LODY NA PATYKU

Ciężko wyobrazić sobie letnie, upalne dni bez orzeźwiających deserów z nutką słodyczy. Chętnie wybieramy te, które doskonale chłodzą od środka. Nasze arbuzowe lody na patyku nie tylko świetnie spełniają to zadanie, ale również idealnie oddają słodki posmak lata. Domowe, arbuzowe lody na patyku to letnia przekąska, którą z pewnością pokochasz. 

Aby przygotować arbuzowe lody na patyku wystarczy, że połączysz ze sobą 3 proste składniki, które stanowią bogactwo smaku, a jednocześnie skrywają szereg cennych substancji. Oczywiście podstawą naszego przepisu na arbuzowe lody na patyku jest świeży, soczysty arbuz. Produkt ten w większości składa się z wody, w związku z czym jego spożycie wspiera prawidłowe nawodnienie organizmu. Dzięki jego zawartości arbuzowe lody na patyku dostarczą Ci cennej witaminy C czy karotenoidów, wspierając tym samym kondycję skóry oraz włosów. Zmiksuj arbuza z odrobiną miodu dla słodkości, aby otrzymać bazę na arbuzowe lody na patyku. Następnie dodaj porcję kolagenu Vital Proteins, aby zwiększyć dzienne spożycie peptydów kolagenowych i zadbać o siebie od środka. W końcu piękno zaczyna się od wewnątrz! Jeśli chcesz, możesz też urozmaicić swoje arbuzowe lody na patyku, wykorzystując dodatek świeżych owoców (takich jak truskawki). Ułóż je na dnie formy na lody, aby nadać dodatkowej nutki owocowego smaku. Teraz wystarczy, że wlejesz arbuzową mieszankę do foremek, dołożysz patyczki, zamrozisz i arbuzowe lody na patyku gotowe. Celebruj lato z pełnią smaku i orzeźwienia, pielęgnując swoje piękno od środka!

Liczba porcji: 6 porcje

Składniki

3 szklanki arbuza
1 łyżka miodu
1-2 miarki Vital Proteins Collagen Peptides
truskawki lub inne wybrane owoce (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

  • Dodaj arbuza i miód do blendera i miksuj przez kilka sekund, do uzyskania płynnej konsystencji.
  • Dodaj do blendera Vital Proteins Collagen Peptides i miksuj, aż składniki dobrze się połączą.

  • Owoce pokrój na plasterki i rozłóż je na dnie formy na lody.
  • Następnie wlej do foremek arbuzową mieszankę, a przed zamrożeniem umieść w nich patyczki do lodów.
  • Włóż formę do zamrażalnika na całą noc, a potem delektuj się pysznym smakiem!

ODKRYJ INNE PRZEPISY Z VITAL PROTEINS

Jahodové palačinky s kolagenem

Placki truskawkowe z kolagenem

Czas przygotowania: 60 min
Poziom trudności:
Średni
Apple smoothie

Smoothie z zielonego jabłka

Czas przygotowania: 5 min
Poziom trudności:
Łatwy
Mangová salsa s kolagenem

Mango salsa z kolagenem

Czas przygotowania: 11 min
Poziom trudności:
Łatwy
Chutné brownies s kolagenem

Kolagenowe brownie

Czas przygotowania: 64 min
Poziom trudności:
Łatwy