BATONIKI OWSIANE Z CZEKOLADĄ
Szukasz oryginalnej, a jednocześnie prostej przekąski na każdą okazję? Mamy dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia! Wypróbuj batoniki owsiane z czekoladą, które z powodzeniem możesz spakować do ulubionego lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy, na spacer czy w dłuższą podróż. Batoniki owsiane z czekoladą to skarbnica składników odżywczych uzupełniona kolagenem Vital Proteins, by podkreślić Twoje naturalne piękno. Nie dość, że nasze batoniki owsiane z czekoladą smakują obłędnie i nie wymagają pieczenia, to na dodatek zapewnią Ci dawkę energii i zaspokoją Twój głód na dłużej.
Przepis na batoniki owsiane z czekoladą to tak naprawdę połączenie płatków z orzechami, nasionami chia, kawałkami czekolady, miodem oraz porcją kolagenu hydrolizowanego. Warto pamiętać, że orzechy stanowią bogactwo bioaktywnych składników, takich jak kwasy tłuszczowe nienasycone, witamina E, błonnik pokarmowy czy witaminy z grupy B. Dzięki temu spożywanie orzechów wspiera kondycję naszej skóry, pielęgnację włosów i regenerację paznokci, a także wspomaga spowolnienie procesu starzenia. Co więcej, zarówno orzechy, czekolada, jak i płatki owsiane są produktami obfitującymi w miedź - składnik biorący udział w syntezie kolagenu. A to oznacza, że nasze batoniki owsiane z czekoladą to świetny sposób na wsparcie promiennego i młodzieńczego wyglądu od środka. Wzbogacając je kolagenem Vital Proteins w największej dziennej porcji możesz mieć pewność, że zyskasz maksymalne korzyści dla swojej urody. Aby przygotować batoniki owsiane z czekoladą wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki ze sobą, wylejesz masę do formy, przełożysz do lodówki do zastygnięcia i pokroisz. Jeśli chcesz, możesz też dodać im korzennej nutki, dosypując łyżeczkę cynamonu. Uzupełnij swoją dietę w kolagen, delektując się batonikami owsianymi z czekoladą i poczuj się Vital!
Składniki
Sposób przygotowania
- Wymieszaj suche składniki w misce.
- Dodaj miód i połącz ze sobą wszystkie składniki.
- Wylej przygotowaną masę do kwadratowej formy lub keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Przełóż do lodówki na 2 godziny.
- Pokrój na batoniki i przechowuj w lodówce, aby zachować ich świeżość.