
Placki truskawkowe z kolagenem
Poziom trudności:
Średni
Liczba porcji:
6
porcje
Składniki
3 jajka
120 ml mleka kokosowego
235 ml musu jabłkowego (bez dodatku cukru)
3 łyżki zmiękczonego masła lub oleju kokosowego
2 łyżeczki octu jabłkowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
6 łyżek mąki
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Szczypta mielonej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli morskiej
600 g truskawek pokrojonych w plastry
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki zimnej wody
2 łyżki miodu lub syropu klonowego
2 miarki Vital Proteins Collagen Peptides
Sposób przygotowania
- Zacznij od przygotowania sosu truskawkowego. Do rondla średniej wielkości dodaj połowę truskawek, sok z cytryny, wodę i miód.
Doprowadź masę do wrzenia, a następnie ustaw średni ogień i gotuj, mieszając od casu do czasu, przez 20-30 minut. W międzyczasie włóż do blendera lub robota kuchennego jajka, mleko kokosowe, mus jabłkowy, masło, ocet jabłkowy i ekstrakt waniliowy. Miksuj na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj mąkę, kolagen, cynamon, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól morską. Miksuj do uzyskania gładkiej masy.
- Zdejmij sos z ognia, dodaj pozostałe truskawki i pozwól, aby masa ostygła.
- Smaż naleśniki na szerokiej patelni, na średnim ogniu. W razie potrzeby do smażenia możesz użyć masła.
- Podawaj z sosem truskawkowym. Smacznego!
ODKRYJ INNE PRZEPISY Z VITAL PROTEINS

Zielone smoothie przedtreningowe
Czas przygotowania:
5
min
Poziom trudności:
Łatwy

Kolagenowe brownie
Czas przygotowania:
64
min
Poziom trudności:
Łatwy

Bananowe smoothie z kolagenem
Czas przygotowania:
5
min
Poziom trudności:
Łatwy

Smoothie z zielonego jabłka
Czas przygotowania:
5
min
Poziom trudności:
Łatwy